24syv Morgen

15. maj 2017 - kl. Delstatssejr til M

Blasfemiparagraffen skal afskaffes. Det foreslår Enhedslisten. Men forslaget har skabt tvivl hos Alternativet – derfor inviterede partiet to talere ind for at blive overbevist. I denne time hører vi chefredaktør for Kristeligt Dagblad, Erik Bjerager, argumentere for hvorfor paragraffen skal bevares.

Angela Merkels parti CDU vandt i går en klar sejr i delstatsvalget i Nordrhein-Westfalen, Tysklands mest folkerige delstat. Til september stemmer tyskerne om Forbundsdagsvalget, og Merkels sejr i går ses netop som en generalprøve på det store valg. Det mener seniorskribent og politisk kommentator, Siegfried Matlock.

”Vi kan ikke længere regne med Socialdemokratiet som medspiller” stod der i programmet til Enhedslistens årsmøde, som blev afholdt i weekenden. Enhedslistens støtte til Socialdemokratiet er altså ikke entydig – den kræver i hvert fald løfter om mere indflydelse. Vores politiske reporter var med til årsmødet, hvor han spurgte partiets medlemmer, hvilke afgørende områder Enhedslisten vil kræve indflydelse på.

Værter: Sanne Fahnøe & Asger Juhl

Andre udsendelser