Datolinjen

16. maj 2017

Men vi starter i USA, som politisk set er gået ind i en uge, som i hektik og drama, faktisk matcher sidste uge, hvor Donald Trump uden varsel fyrede FBI's chef James Comey. I denne uge drejer det sig om fortrolige informationer, som Præsident Trump skulle have givet til Ruslands udenrigsminister under deres møde i det hvide hus i sidste uge. Men Trump må ifølge loven godt afsløre den slags information, så er dette hysteri og blodrus oven på sidste uges fyring af FBIs direktør, eller er dette endnu pind til præsidentens ligkiste? Vi taler med Mads Fuglede, USA-analytiker og vært på Kampagnesporet.

I dag åbnede det indbyggerne i Amsterdam lettere spøgende har døbt "det kommunale bordel". Bordellet er dog ikke kommunalt ejet, men drevet af sexarbejdere og har fået sit øgenavn på grund af Amsterdams borgmester, Eberhard van der Laan, der i årevis har arbejdet for at få åbnet et bordel, der ikke er styret af alfonser.Men selvom bordellet er drevet og designet af sexarbejdere, mener kritikere at det er umuligt helt at undgå alfonseri i sexbranchen, og at det "My Red Light" giver brugerne et ugyldigt moralsk fripas. Vi taler med Richard Bouwman, talsmand for bordellet.

Italiensk fodbold er blevet ramt af en racisme-skandale. I en kamp mellem Cagliari og Pescara begyndte sidstenævntes spiller Sulley Muntari at diskutere med publikum mod slutningen af kampen. Han var undervejs blevet udsat for racistiske tilråb fra tilskuerpladserne. Dommeren kunne ikke tolerere fodboldspillerens skænderi med hjemmeholdets fans og kvitterede med et gult kort til Muntari. Det blev midtbanespilleren så fortørnet over, at han forlod banen. Det udløste endnu et gult kort og dermed et rødt kort. Den kedelige episode er desværre ikke enkeltstående i den italienske fodboldliga, der også tidligere har været plaget af racisme. Vi taler med Asker Hedegaard Boye, forfatter og journalist på blandt andet Weekendavisen og Berlingske.

Andre udsendelser