Rushys Roulette

17. maj 2017

I torsdags kom det frem, at en imam fra Al-Faruq moskeen havde opfordret til drab på jøder i forbindelse med en fredagsprædiken i marts måned. Imamen er efterfølgende meldt til politiet af det jødiske samfund i Danmark. Politikere og debattørerer har siden stået i kø med deres reaktioner; Luk moskeen! Sæt imamen på listen over hadprædikanter! Hvorfor udvandrede menigheden ikke, da der blev opfordret til drab på jøder?
Vi kigger på sagsforløbet og diskuterer: Hvordan ville vi reagere, hvis en dommedagsprofet, holdt en dundertale i en kirke med henvisning til de mest drabelige passager fra biblen og det foregik i Jehovas Vidners Rigssal eller i en Pinsekirke? Hvad er Al-Faruq for en moske og hvordan vil det hjælpe at lukke den? Bent Dahl Jensen, redaktør på Sameksistens, har kigget på, hvem der tegner debatten om islam i Danmark og hvordan et fåtal af moskeer tiltrækker sig den største opmærksomhed. Han mener det er med til at skævvride debatten og synet på muslimer i Danmark.
Dagens panel: Khaterah Parwani, leder af Exitcirklen og Søren Villemoes, debattør og journalist Weekendavisen og erhvervskvinde Stine Bosse.
Dagens gæst: Bent Dahl Jensen Redaktør på Sameksistens.

Andre udsendelser