24syv Morgen

18. maj 2017 - kl. Macron er elitær

”Selvom En Marche! fremstod som en klassisk folkelig bevægelse, er dens leder alt andet end det.” Sådan skriver sociolog og lektor ved CBS, Christoph Houmann Ellersgaard, i et debatindlæg i Politiken. Men hvorfor er Macron ikke folkets mand, når flertallet af franskmændene trods alt har givet ham deres stemme? Det diskuterer vi i dag.

Projektleder i Horsens Kommune, Ole Wolf, modtog tilbage i 2014 et brev fra sig selv. I brevet stod der, at hans kulturprojekt Urban Lab ville modtage tilskud fra fonden ”Århus 2017”. Ole Wolf var på det tidspunkt dog selv konstitueret programdirektør i fonden – så faktisk havde han bevilget penge til sig selv. Og hvordan forklarer han, at have modtaget et brev underskrevet af ham selv? Ifølge Ole Wolf skyldtes det en EDB-fejl. Lyt med og bliv klogere!

Flere unge dansk-somaliske piger bliver sendt på genopdragelsesrejser til deres forældres hjemland mod deres vilje. I februar flygtede en dansk-somalisk pige fra en koranskole i Somalia, hvor hun kunne fortælle, at hun var blevet lænket og slået med reb og kosteskafter.

I dag taler vi med Lul Omar, som i 2011 også blev sendt på genopdragelseslejr imod sin vilje i Somalia, fordi hun ifølge sin mor var blevet ”for dansk”. I Somalia boede hun i to år med slægtninge, der både havde planlagt tvangsægteskab og omskæring for hende - begge ting undgik hun dog.

Værter: Sanne Fahnøe & Asger Juhl

Andre udsendelser