Datolinjen

18. maj 2017

825 millioner kroner. Så stor en bøde stangede den danske EU-kommissær Margrethe Vestager ud til IT-giganten Facebook i dag. Det er den seneste i en række sager, hvor den danske kommissær er gået i clinch med amerikanske giganter med store bøder til følge. VI taler med Tore Keller, EU-korrespondent for Børsen.

I morgen, fredag, skal den iranske befolkning vælge præsident. Set udefra - og i særdelelshed fra Det Hvide Hus, så kan valget godt ligne en demokratisk facade over et regime, som for lægst har overskrædet sidste salgsdato. F.eks. har præstestyret bestemt, hvilke kandidater, folk kan vælge imellem.

Men kigger man nærmere, så minder substansen på næsten alle måder om de domkratiske valg, som resten af verden står overfor disse år: Folket mod eliten, udkants-Iran mod Theran, fake news, populisme og arbejdsløshed. Vi taler med Misha Zand, selvstændig skribent.

EU planlægger grænsepatruljering i Libyen. Og ikke bare ved hav-grænsen, nej, EU vil sende grænsevagter til de sydlige landegrænser. Vi taler med Martin Lemberg Petersen ass prof i global refugee studies Ålborg Uni.

Vært: Anne Sofie Allarp

Andre udsendelser