Datolinjen

21. juni 2017

Den 22-årige amerikanske turist Otto Warmbier døde mandag efter et ophold i en nordkoreansk arbejdslejr. Ifølge nordkoreanerne forsøgte Otto Warmbier at stjæle en propaganda-plakat sit hotel sidste forår. Det må man ikke, derfor blev den 22-årige amerikaner idømt 15 år i en nordkoreansk arbejdslejr, men så længe holdt amerikaneren ikke ud. Hvad skete der egentlig med den unge amerikaner? Vi taler med Brian Reynolds Myers, Nordkorea-analytiker ved Dongseo University i Sydkorea.

For fire år siden blev der grint højt og længe, da den daværende republikanske præsidentkandidat Mitt Romney postulerede, at Rusland var en større trussel mod USA end al-Qaeda.

Romney blev ikke valgt, men han fik ret - se bare på den igangværende undersøgelse af Trumps mulige forbindelser til Rusland. Det kunne lyde som om, at Rusland har haft geopolitiske vind i sejlene siden Mitt Romney i 2012, men det er lige omvendt! Putin havde en anden plan, som gik i vasken. Han ville have anerkendelse som USA's ligeværdige partner, det mener Jens Worning Sørensen, udenrigskommentator for Kristeligt Dagblad og direktør for Policy Group.

Over halvdelen af befolkningen i Saudi Arabien er under 25 år, og den 81-årige Kong Salman har nu besluttet, at landets kronprins også skal være af en yngre model. Kong Salman har således annonceret, at han ændrer valget af tronarving. Før var det den 57 årige nevø, Mohammed bin Nayef, der stod til at overtage tronen efter Salman. Men nu er i stedet kong Salmans 31 årige søn, Mohammed bin Salman, der bliver den nye nummer ét i arvefølgen. Vi taler med Ole Frijs-Madsen, Danmarks ambassadør i Saudi-Arabien.

Andre udsendelser