Datolinjen

29. juni 2017

Endnu en skandale om seksuelt misbrug af børn har ramt den katolske kirke. Og denne gang helt oppe i rækkerne. For på trods af pave Frans' nultolerance og opgør med overgreb mod børn, er den tredje højst placerede i Vatikanet nu tiltalt. Vi taler med Andreas Rude, forfatter og katolsk kommentator for Kristeligt Dagblad.

Som vi talte om i mandags her i dette program, har fire af de arabiske lande, der boykotter Qatar, stillet en række specifikke krav til Qatars regering. Blandt dem er at Qatar skal lukke tv-stationen al-Jazeera, og en række andre medier, de skal nedkøle forbindelserne til Iran, lukke en tyrkisk base i landet og betal erstatninger til de 4 lande. Vi tager historien indefra. Vi taler med Merete Juhl, du er Danmarks ambassadør i UAE, hvor hun også dækker Qatar.

Opsving og øget befolkningstal gør pladsen lidt trang nogle steder i Malawi i det sydlige Afrika.Derfor har regeringen nu bedt 500 individer om at finde et nyt hjem 300 km væk. Men flytning og genhusning er en udfordring - de 500 fraflyttere er nemlig afrikanske elefanter. Vi taler med Lars Mark. Indehaver af malawisafari.dk.

Vært: Anne Sofie Allarp.

Andre udsendelser