Datolinjen

5. juli 2017

Vi Starter i Warshawa. For på vej til G20 topmødet i hamborg senere på ugen Trump ankom her til aften til Polen på sit første statsbesøg i Europa. Og det er ikke bare et brud på traditionerne at tage til Polen, det er også et klart signal til de store europæiske lande og ikke mindst EU i besøget. Vi taler med Mirco Reimer Elster, Cand. Mag. i amerikanske studier & Søren Riishøj, lektor emeritus, institut for statskundskab, SDU

I denne del af verden er antallet af mord uden for familien stødt dalende. Men sådan er det ikke i den brasilianske storby Rio de Janeiro. Byen har i den seneste tid set en eksplosiv stigning i antallet af drab og voldelige røverier. 4000 butikker er i årets første tre måneder blevet lukket  og antallet af drab er steget 26%. I årets første kvartal var der 1867 mord i Rio. I samme periode sidste år var antallet 1486. Og årsagen til denne stigning skal findes i den lave oliepris og landets korruption. Vi taler med Mads Cunja Vestergaard,  freelance journalist og med på en telefon fra Rio.

fake news er i den grad noget, der efterhånden er svært at komme udenom. Og især det skrevne medie er under angreb. Billeder og lyd- og video-optagelser tildeles til gengæld stadig en del troværdighed af mange. For der er jo tale om noget, som vi kan se og høre med egne øjne og øre. MEN her kan vi altså også blive narret. Vi taler med Sam Dubberley, leder, Amnesty Internationals "Digitial Verfication Corps"  & Jeppe Nygaard Christensen, direktør, Ghost.

Vært: Anne Sofie Allarp.

Andre udsendelser