Datolinjen

6. juli 2017

vi starter aftenen i Hamborg, hvor politiet i dag tørnede sammen med en demonstration på omkring 12.000 mennesker, der blev brugt vandkanoner og tåregas. Demonstranterne var mødt op fordi verdens tungeste økonomier mødes imorgen og lørdag i (Angela Merkels fødeby) Hamburg til G20-topmøde. Vi dykker ned i nogle af mødets største tematikker sammen med vores panel af eksperter, som hver især tager udgangspunkt i nogle af de største aktørers interesser. Vi taler med Flemming Splidsboel, seniorforsker på Dansk Institut for Internationale Studier. Liselotte Odgaard, lektor ved Forsvarsakademiet. Cecilie Felicia Stokholm Banke, seniorforsker på Dansk Institut for Internationale Studier. Philip Chr. Ulrich, udenrigsredaktør på Kongressen.com.

For bare 20 år siden var Kina en relativt lille investeringspartner på det afrikanske kontinent. Men så skete der noget. I dag er Kina langt den største økonomiske partner for Afrika og intet land, kommer i nærheden af investeringernes spændvidde. Vi taler med Casper Wichmann, cand. mag i Kina-studier og koordinator i den danske Kina-tænketank ThinkChina.

Den kinesiske internetgigant Tencent har lagt restriktioner på deres spil. Børn under 12 år kan kun være logget ind i én time om dagen, og de kan slet ikke logge ind efter klokken 9 om aftenen. Unge mellem 12 og 18 bliver begrænset til to timers gaming om dagen. Men hvordan er det kommet så vidt? Vi taler med Rune Kristian Nielsen, forsker ITU.

Vært: Anne Sofie Allarp.

Andre udsendelser