24syv Morgen

11. juli 2017 - kl. Rygepauser, demons

Skal rygere trækkes i løn for de rygepauser, de holder i løbet af en arbejdsdag? Det spørgsmål debatterer vi i denne udgave af 24syv morgen. Næsten halvdelen af danskerne mener, at de ansatte, der ryger i arbejdstiden uden for de faste pauser, skal trækkes i løn for den tid, de bruger på at ryge. Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Wilke har foretaget for Avisen.dk.

Under overskrifter som "velkommen til helvede" og "smadr G20" gik op mod hundredetusinde demonstranter på gaden for at protestere mod G20-topmødet i Hamburg, hvor verdensledere fra de tyve største økonomier mødtes for at diskutere storpolitik. Men demonstrationerne eskalerede voldsomt og efterlod Hamburgs gader i massive ødelæggelser. 24syv morgen snakker med en aktivist, der var til stede under demonstrationerne.

Sommeren igennem ringer vi hver dag til en dansker rundt omkring i verden, for at høre hvordan avis-overskrifterne lyder i deres land. Altså hvad rør sig netop hos dem. I dag ringer vi til Italien. Nærmere bestemt den lille bjergby Comano i Toscana. 

Værter: Ida Herskind og Morten Jeppesen

Andre udsendelser