24syv Morgen

11. juli 2017 - kl. Genopbygning af Mo

I weekenden udråbte den irakiske premierminister Haidar al-Abadi den endelige sejr over Islamisk Stat i Mosul. Det sker efter, at de sidste IS-krigere stort set alle sammen er nedkæmpet i millionbyen, hvor Abu Bakr al-Bagdhadi udråbte kalifatet i 2014. I dagens udgave af 24syv morgen sætter vi fokus på den genopbygningsopgave, som Mosul står overfor.

Ved hver eneste folkeafstemning har Dansk Folkeparti anbefalet danskerne at stemme "nej", uanset om det var euroen, afskaffelse af retsforbeholdet eller blot en fælles patentdomstol, der blev stemt om. Men når det kommer til det helt store spørgsmål: skal vi overhovedet være med i EU, så har svaret hidtil været mere mudret. Nu siger en af partiets nye profiler, retsordfører Peter Kofod Poulsen, at han på sigt ønsker helt af forlade EU.

Skal rygere trækkes i løn for de rygepauser, de holder i løbet af en arbejdsdag? Det spørgsmål debatterer vi i denne udgave af 24syv morgen. Næsten halvdelen af danskerne mener, at de ansatte, der ryger i arbejdstiden uden for de faste pauser, skal trækkes i løn for den tid, de bruger på at ryge. Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Wilke har foretaget for Avisen.dk.

Værter: Ida Herskind og Morten Jeppesen

Andre udsendelser