24syv Morgen

13. juli 2017 - kl. Brug af smartphone

Det kan få alvorlige konsekvenser og blandt andet gå ud over vores empati, hvis vi ikke giver os tid til at dagdrømme, men i stedet lader os forstyrre af vores smartphone kontant. Det mener professor i neurobiologi Albert Gjedde. Vi taler med Cecilie Underbjerg, der dagligt bruger omkring fire timer på sin telefon. Vi spørger hende blandt andet, hvorfor hun har så svært ved at lade sin telefon ligge.

Journalist her på kanalen, Emma Juul, rapporterer direkte fra Sicilien. Hun er sendt til Italien for at dække den massive flygtninge- og migrantstrøm mod Italien og resten af Europa, men opdaterer os også om de meget voldsomme skovbrande der lige nu hærger øen.

I søndags forhindrede en gruppe aktivister tvangsudsendelsen af den afviste asylansøger Rohulla Arabzadeh, som politiet havde sat ombord på et rutefly i Københavns Lufthavn. Gruppen ”Rohullas Venner” tog søndag ud til lufthavnen, hvor de uddelte løbesedler, og fik dermed en medpassager til at hjælpe med at forhindre tvangsudsendelsen. Med os i studiet har vi Nina Emeis, som er aktivist i gruppen ”Rohullas Venner.

Værter: Ida Herskind & Morten Jeppesen

Andre udsendelser