24syv Morgen

14. juli 2017 - kl. Udfasning af benzi

Skal vi udfase benzin- og dieselbiler totalt? Vi tager debatten, fordi Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, er kommet med et nyt vidtgående forslag: Han vil indføre et totalt stop for salg af benzin -og dieseldrevne biler i hele Frankrig gældende fra 2040. Herhjemme så Alternativet også gerne en udfasning af biler, der kører på fossile brændstoffer. De vil have, at al salg af NYE benzin- og dieselbiler til privat brug stopper allerede i 2025, så de er væk fra vejene i cirka 2040.

Der ER brug for et adfærdskodeks, der regulerer nødhjælpsorganisationernes redningsarbejde, mener EU-kommissionen. Derfor har man bedt Italien, hvor langt de fleste migranter kommer i land, om at lave et udkast til adfærdskodekset. Og nu er Italiens udkast til sådan et adfærdskodeks blevet offentliggjort af den italienske avis. Mere om dette udkast i dagens udgave af 24syv morgen.

Den 21-årige syriske flygtning Dieab K., den såkaldte tændstikmand, er blevet dømt for sit forsøg på at forberede et terrorangreb mod København. Manden blev opdaget, da dansk politi stoppede ham ved grænsen, og manden ikke kunne fremvise et pas. Derefter anholdt tysk politi ham - på sig havde han 17.000 tændstikker, 6 walkie talkier, en bombemanual og 8 afskedsbreve. Det skriver TV2. 

Værter: Ida Herskind og Morten Jeppesen

Andre udsendelser