24syv Morgen

14. juli 2017 - kl. Bogklub, udfasning

Hver fredag henover sommeren har vi en bogklub her i morgenprogrammet. Alle kan være med og vi læser kun korte bøger. Denne gang har vi læst den norske forfatter Erlend Loes bog Doppler. I selskab med bogklubben "smagsdommerklubben" endevender vi bogens indhold og bedømmer dens kvalitet.

Skal vi udfase benzin- og dieselbiler totalt? Vi tager debatten, fordi Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, er kommet med et nyt vidtgående forslag: Han vil indføre et totalt stop for salg af benzin -og dieseldrevne biler i hele Frankrig gældende fra 2040. Herhjemme så Alternativet også gerne en udfasning af biler, der kører på fossile brændstoffer. De vil have, at al salg af NYE benzin- og dieselbiler til privat brug stopper allerede i 2025, så de er væk fra vejene i cirka 2040.

En af Kinas mest kendte politiske fanger, Nobelpristageren Liu Xiaobo, døde i går på et hospital i byen Shenyang i det nordøstlige Kina. Liu Xiaobo var 61 år og syg af leverkræft i et fremskredent stadie, en diagnose, han fik i maj i år. Han har siddet fængslet siden 2009, efter at han var med til at forfatte et opråb om demokrati i Kina.

Værter: Ida Herskind og Morten Jeppesen

Andre udsendelser