Datolinjen

20. juli 2017

EU efterlyser flere udspil fra Storbritannien, så det bliver muligt at få overblik over positionerne og arbejde sig frem mod kompromiserne. Det siger EU's chefforhandler, Michel Barnier, i dag efter anden runde af forhandlingerne om den britiske exit fra EU. Vi ser på de største knaster i BREXIT-skilsmissen. Vi taler med Jacob Ussing, Bruxelleskorrespondent for Berlingske.

Natten til søndag blev en ubevæbnet australsk kvinde skudt og dræbt af en Amerikansk betjent i byen Minneapolis. Sagen har fået international opmærksomhed og i går sagde den Australske premierminster Malcolm Turnbull til ABC NEWS at han kræver svar på hvorfor en australsk kvinde skulle dø. Ifølge den engelske avis The Guardian blev 1093 mennesker sidste år alene, dræbt af det amerikanske politi. Hvad sker der for amerikansk politi? Vi taler med Gitte Nielsen, cand. mag. i amerikanske studier.

Kina, Japan og Sydkorea - lande der alle er med i Paris klimaaftalen - undergraver selvsamme aftale ved at investere i kulkraft i sydøstasiatiske lande, såsom Vietnam og Indonesien. Det fremgår af en undersøgelse foretaget af aktivist-organisationen Market. Forces. Vi taler med Jens Mattias Clausen, klimapolitisk rådgiver ved Greenpeace. 

Andre udsendelser