Datolinjen

24. juli 2017

Jeg kender ikke nogen i Trump-kampagnen, som i hemmelighed arbejdede sammen med Rusland, sagde Jared Kushner i dag. Kort tid forinden blev præsident Trumps svigersøn og nærmeste rådgiver afhørt af et udvalg i Senatet om Trump-kampagnens mulige forbindelse til Rusland under valgkampens sidste år. Vi taler med Philip Christian Ulrich, USA-analytiker på Kongressen.com.

Præsident Andrzej Duda stoppede i dag Polens meget omstridte retsreform, som et flertal af politikere stemte igennem parlamentet i weekenden.

 

Med reformen vil regeringen kunne fyre landets højesterets-dommere og indsætte nye, som dømmer i regeringens favør. Dommerne vil ikke længere være uafhængige og Polen mister tre-delingen af magten. Vi taler med Ota Tiefenböck, journalist og Østeuroparedaktør på nyhedsmagasinet Ræson.

I dag begyndte retssagen, som kan ende med at sende Tyrkiske journalister fra den regeringskritiske avis Cumhurriyet  43 år i  fængsel.  Avisen har bragt en række undersøgende artikler om præsident Erdogan og hans parti, AKP - og nu er 17 af journalisterne, inklusiv redaktøren, altså tiltalt for blandt andet at medvirke til terror. Vi taler med Sultan Coban, journalist i Istanbul.

Vært: Ulrik Aarhus.

Andre udsendelser