Datolinjen

25. juli 2017

Siden 90'erne har Volkswagen, Audi, Porsche, BMW og Daimler, som laver Mercedes haft et hemmeligt kartel kaldet 5er-Kreis - de fem bilmærkers klub. 200 medarbejdere fra de fem firmaer har mødets og blevet enige hvor meget div. bildele må koste og hvilken teknik mærkerne skulle bruge til regulere forureningen fra Dieselbiler. Vi udreder historien med Philip Schröder, Professor i Økonomi på Aarhus Universitet.

Israel Fjernede i dag de omstridte metaldetektorer ved indgangen til området omkring Al Aqsa moskeen på tempelbjerget i Jerusalem. De blev installeret efter to Israelske betjente blev skudt og dræbt ved Moskeen for 10 dage siden. Vi taler med Jakob Egholm Feldt, historie professor ved RUC.

Med Præsident Erdogan ved roret har Tyrkiet eksproprieret mere end 950 tyrkiske virksomheder. De mere end 950 virksomheder skulle angiveligt være en del af, hvad den tyrkiske regering kalder for "Fethullah Terrorist Organisationen" med henvisning til Fethullah Gülen, der i en del tyrkeres øjne anses som terrorist. Ekspropriering betyder, at staten overtager en virksomhed og dens drift. Vi taler med Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet.

Vært: Ulrik Aarhus.

Andre udsendelser