Datolinjen

31. juli 2017

Vi begynder udsendelsen i det Hvide Hus, hvor Præsident Trump for få timer siden fyrede sin kommunikations-chef, Anthony Scarramucci. En amerikansk embedsmand bliver afskediget - So What, kunne man med rimelighed normalt tænke. Men Scarramucci har kun været ansat i 11 dage. VI udreder med Philip Christian Ulrich, Udenrigsredaktør på Kongressen.com.

I lørdags foretog Nordkorea endnu en succesfuld missiltest - denne gang af et interkontinentalt ballistisk missil, som ifølge analytikere ville være i stand til at ramme flere amerikanske storbyer såsom Chicago og Los Angeles - evt. med et atomsprænghoved. Det nye er nu at Trump i flere tweets bebrejder Kina. Vi taler med Liselotte Odgaard, Lektor på Forsvarsakademiet.

Permafrosten i Sibirien er måske ikke så permanent som vi troede - og I Sibirien har det store konsekvenser. Alle veje, huse og andet menneskeskabt - som man troede var bygget på frossen jord - skal laves om. Vi taler med Marit-Solveig Seidenkrantz, professor på institut for geo-sience på Aarhus Universitet.

Vært: Ulrik Aarhus.

Andre udsendelser