24syv Morgen

7. august 2017 - kl. Loyal To Familia p

Bandekrigen eskalerer i Danmark. I Odense har borgmesteren politibeskyttelse. I Århus er der indført visitationszoner. I København har der de seneste to måneder været 18 skyderier. En af personerne der står bag bandekonflikten er 30-årige Shuaib Khan, der er stifter og leder af banden Loyal To Familia, som får en stor del af skylden for den eskalering af banderelaterede skyderier. Med os i studiet har vi Dan Bjerregaard, Kriminalreporter på Ekstra Blandet og tidligere politibetjent i Københavns Politis Bandeenhed.

Tre homoseksuelle ugandere, der skulle have holdt tale under Copenhagen Pride, har fået afslag på deres visumansøgning og er blevet nægtet indrejse i Danmark. Historien om de tre opholdsholdere strammer fra Dagbladet Politiken og har kørt i flere medier. Inden har rent faktisk talt med dem, men det har vi her på Radio24syv. 

Det danske kvindelandshold fik i går sølv ved EM. I en målrig kamp tabte de danske kvinder 4-2 til værtsnationen Holland. Vi taler med tidligere statsminister Helle Thorning Schmidt, som er formand for kommission under DBU, der skal fremme kvindefodbold. DBU har forhandlet spillebonusser hjem til de spillere, der har kvalificeret sig til EM, hvor mændene får langt over 50 gange mere end kvinderne. Vores journalist Kristian Danholm spurgte Thorning, hvordan det hænger sammen.

Værter: Ida Herskind og Asger Juhl  

Andre udsendelser