Datolinjen

7. august 2017

I weekenden stemte FN's sikkerhedsråd enstemmingt en række sanktioner mod Nordkorea igennem. Sanktionerne skulle angiveligt kunne koste Nordkorea op mod en tredjedel af deres eksport, og de forbyder eksport af blandt andet kul, jernmalm og fiskeprodukter. Har sanktioner overhovedet nogen effekt på regimet? Vi taler med Liselotte Odgaard, lektor på Institut for militærhistorie og krigsteori ved Forsvarsakademiet.

Emmanuel Macrons popularitet daler. Her knap tre måneder inde i Macrons præsidentperiode er det kun 36% af franskmændene, der siger, at de er glade for deres nye leder, Emmanuel Macron - Hvilket er lavt sammenlignet med tidligere ledere som Francois Hollande og Nicolas Sarkozy da de var samme sted i deres præsidentperiode. Og det skyldes blandt andet, at Macron i den grad er gået til makronerne fra starten af. Vi taler med Jørn Boisen, lektor og leder af Institut for Engelsk, Germansk og Romansk.

Der er stadigvæk mange spørgsmål i sagen om den bortførte model, der blev holdt fanget i Milano fra den 11 til den 17 juli. Er den polske bortfører en mytoman, eller er han medlem på niveau 12 ud af 20 i organisationen Black Death, der sælger mennesker til højestbydende ved hjælp af auktioner på internettets skjulte "deep web"? Eller handler det om to ikke særligt intelligente menneskers forsøg på at få deres "15 minutes of fame"? Vi taler med Charlotte Sylvestersen, journalist bosiddende i Milano.

 

Andre udsendelser