Datolinjen

9. august 2017

Den lille afsidesliggende ø Guam, i det vestlige Stillehav, er blevet omdrejningspunktet for endnu en opblusning af konflikten mellem USA og Nordkorea. Nordkoreas diktator, Kim Jong-un, har nemlig truet med at affyre missiler mod øen, som er hjemsted for to vigtige amerikanske militærbaser.  Vi taler med Camilla Nørup Sørensen, adjunkt på Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet.

De seneste 25 år er antallet af selvmord og vold med døden til følge mere end fordoblet i Mellemøsten og nærtliggende lande, hvoraf mange i forvejen er plaget af krig og konflikter. Også den mentale sundhed er forværret i regionen. Og det får nu forskere fra Mellemøst-studier på University of Washington til at advare om risikoen for en "tabt generation" - Især af mænd. Vi taler med Mozhdeh Ghasemiyani, psykolog hos Læger uden Grænser.

Færre amerikanere spiser McDonalds - så nu vender fastfoodkæden blikket mod Kina i forsøget på at øge salget. McDonald's planlægger således næsten at fordoble antallet af restauranter i Kina - fra 2.500 restauranter i dag - til 4.500 restauranter i 2022. Udvidelsen vil betyde, at Kina overhaler Japan og bliver McDonald's andenstørste marked uden for USA. Vi taler med Casper Wichmann, sinolog.

Andre udsendelser