Datolinjen

10. august 2017

Et nyt lovforslag på vej i Tyrkiet har skabt usikkerhed og bekymring. Loven lægger op til at tage vielser ud af det offentlige regi og overgive myndigheden til landets imamer.  Mange sekulære tyrkere frygter at forslaget til ny ægteskabslovgivning er Sharia-lov ind af bagdøren. Vi taler med Mustafa Topal, phd-studerende ved Institut for mennesker og teknologi på Roskilde Universitet.

Onsdag den 9. august var det international dag for verdens oprindelige folk. Masaier, inuitter, indianere og andre af verdens 5.000 forskellige oprindelige folk udgør fem procent af klodens befolkning, men de udgør hele 15 procent af verdens fattigste - og FN betegner oprindelige folk som en af verdens mest udsatte grupper! Derfor har EU bevilliget over 30 millioner kroner til et omfattende projekt møntet på netop oprindelige folk. Vi taler med Julie Koch, direktør for organisationen for oprindelige folk, IWGIA.

Brudstykker af det moderne Indien hedder en ny bog, der udkommer i dag på Forlaget Univers. Bogen handler om de sociale, politiske og økonomiske forvandlinger, som har rullet ind over landet de seneste 25 år, og som er ved at gøre Indien til en global sværvægter, med verdens største demokrati og verdens største befolkning allerede i 2022 ifølge FN. Indien er samtidig i dag en af verdens hurtigst voksende økonomier og tiltrak i 2015 flere udenlandske investeringer end Kina og USA. Vi taler med bogens forfatter, Peter Johansen, ekstern lektor på Aarhus universitet manden bag bloggen Indien.dk

Andre udsendelser