Aflyttet

13. august 2017

Når du kører over storebæltsbroen med dine børn på vej til at besøge farmor og farfar bliver din nummerplade registreret, du og din bil tjekket for, om du har begået noget ulovligt og der tages et billede lige gennem bilen hvor alle kan ses - et billede, der gemmes i 30 dage - selvom du intet ulovligt har gjort nogensinde.
Det hedder ANPG, det er et af politiets foretrukne værktøjer - oprindeligt kun tænkt til bekæmpelse af terror, men er nu en permanent registrator af uskyldige borgeres bevægelser.
Nutidens teenagere bevæger sig ikke meget, det er så hooked på iPhones og Sociale Medier, at de er mere ensomme, mere selvmordstruede og mere adspredte end nogen sinde før. Hvordan er det kommet så vidt og hvad gør vi nu?
Aflyttet ser også på, om staten skal give sig selv bøder hvis de ikke passer på vores data - det skal virksomheder nemlig, når EUs nye dataforordning træder i kraft til næste år.
I studiet og på telefoner: Imran Rachid, læge og forfatter til bogen SLUK, Lykke Møller Kristensen, forfatter og rådgiver i børn og unges brug af sociale medier. Rikke Hvilshøj, adm. Direktør i Dansk IT, Christian Panton, Datalog og aktivist, Jesper Lund IT politisk forening og Jacob Wolffhechel, sikkerhedsekspert.

Andre udsendelser