Datolinjen

24. august 2017

Nu kunne vi ikke klare presset mere - vi giver efter og laver en historie om Raket-madsen,  Ubåden Nautilus og afdøde Kim Wall. Det vil sige, vi laver historien om historien i udlandet. I 10 dage har historien været på alverdens nyhedsforsider - specielt de amerikanske. VI taler med Martin Selsøe, der er journalist for New York Times.

For to uger siden døde en Li Ao, en 18 årig teenager fra Kina af indre kvæstelser. To døgn forinden havde hans forældre afleveret ham på en afvænningslejr for unge som spiller for meget Computerspil: Kina har 400 afvænningslejre for det de selv beskriver som internet-afhængige. Lejrene minder om militærlejre med hård disciplin, fysisk afstraffelse, elektrochok og medicin. Det er sådan en Lejr den 18 årige mistede livet i for to uger siden. Det er sket flere gange, at unge mister livet i afvænningslejre, men historien er mere relevant nu end nogensinde før. Vi taler med Rune Kristian Lundedal Nielsen, forsker i forholdet mellem computer og mennesker med overdreven skærmtid.

To europæere ligger i en blodpøl på asfalten. En hvid varevogn kører væk i horisonten. Varevognen har kørt de to mennesker i ihjel. Overskriften på forsiden lyder: "Islam, den evige freds religion". Sådan ser forsiden ud på det franske satiremagasin Charlie Hebdo, som blev udgivet igår onsdag. Forsiden har skabt stor diskussion. Kritikere mener, at forsiden er et angreb på en religion, der praktiseres af omkring 1,5 milliarder mennesker på jorden. Til France 24 kalder den tidligere franske minister Stephane Le Folk forsiden for ekstrem farlig. Dennis Meuhoff Brink, lektor og forsker i religionssatires historie mener, at Charlie Hebdo faktisk har mistede noget kant, når det gælder deres satire.

Vært: Ulrik Aarhus.

Andre udsendelser