55 minutter

27. august 2017

Manden bag Tesla Elon Musk og Googles Mustafa Suleyman står i spidsen for en gruppe af over 100 eksperter, der nu opfordrer FN til at gøre noget for at beskytte os mod farerne ved dødbringende autonome våben så hurtigt som muligt. De her pionerer inden for robotteknologi og kunstig intelligens, skriver i et åbent brev til FN: Vi har ikke lang tid til at handle, når vi først har åbnet Pandoras æske, bliver den svær at lukke igen.

Ifølge Institut for Folkesundhed er mænds sundhed værre end kvinders. Deres kost er dårligere, de ryger mere, og de er dårligere til at gå til lægen. De dårlige vaner betyder, at mænd dør fire år før kvinder i gennemsnit, og mænd kan tilsyneladende ikke finde ud af at ændre på dem selv - derfor opretter flere kommuner tilbud for at forbedre mænds sundhed.

Flere skoler har indført forbud mod mobiltelefoner. Flere elever afleverer mobilen når de møder ind og får den først tilbage når de har fri. Det skærper elevernes koncentration i undervisningen, når de ikke skal holde øje med, hvad der sker uden for skolen gennem sociale medier. Og de får tættere sociale bånd i frikvarterne fordi de ikke er opslugt af mobilen. Men hvis skolerne tager mobilerne fra eleverne, fjerner de så ikke børnenes forlængede arm, der altid har været en del af deres hverdag?

Andre udsendelser