Datolinjen

29. august 2017

Det er første gang siden 2009, at Nordkorea affyrer et missil over japansk territorium. Landets premierminister, Shinzo Abe, siger han vil gøre alt hvad han kan for at beskytte befolkningen og anmoder samtidig FN om at lægge yderligere pres på Nordkorea for at stoppe missilforsøgene. Vi taler med Lektor ved Institut for Militærhistorie og Krigsteori på forsvarsakademiet, Liselotte Odgaard, der skal fortælle hvordan det hele hænger sammen.

Den 85-årige amerikanske sherif Joe Arpaio, der kalder sig selv  "Amerikas hårdeste sherif" og er kendt for at bruge krænkende metoder mod latinamerikanske immigranter er blevet benået af Donal Trump. I 2011 blev han af en dommer bedt om at stoppe sine metoder, men da Joe Arpaio ikke mente, hans metoder var ulovlige blev han i sidste måned dømt for at foragte retten. Strafudmålingen var sat til 5. oktober, men Donald Trump har altså allerede benådet ham nu. Vi taler med Michael Bjerre, Berlingskes korrespondent i USA

Efter 10 års tilløb har Kenya endlig fået forbudt plastikposer - og de har indført verdens hårdste straf, hvis nogen alligevel skulle finde på at rode med plastik.
Enten en bøde på 250.000 kr. eller 4 års fængsel. Forbuddet trådte i kraft mandag. Vi taler med Ditte Engelbrecht Sørensen, direktør i organisationen Make Them Smile Kenya.

Især et land er begejstret for Trumps nye strategi i Afghanistan - Indien. Vi taler med Mrutyuanjai Mishra, som fortæller mere om hvorfor indiske medier har let ved at finde guld i Trumps plan. 

Vært: Ulrik Aarhus

Andre udsendelser