Datolinjen

30. august 2017

Mens vi andre taler om Orkanen Harvey i Texas, bliver massiv regn bliver ved med at vælte ned over store dele af det Sydasien. Her er især den indiske millionby Mumbai lige nu hårdt ramt, og mindst 5 mennesker, hveriblandt to småbørn er blevet dræbt. Men oversvømmelserne i Nepal, Bangladesh og Indien, der har stået på i flere uger. Og de har kostet mere end 1200 personer livet og mere end 42 millioner er påvirket af dem. Vi taler med Signe Holme, pressechef, i Plan Danmark.

I mandags deltog 4 store EU-lande i et topmøde med en række afrikanske lande i Paris. Ved mødet blev der opnået enighed om en ny politik, som skal hjælpe de afrikanske lande Tchad og Niger med grænsekontrol for at få mindsket migrationen til Europa, samt en mekanisme, som skal sikre asyl til sårbare migranter, der beder om asyl, endnu mens de er i Afrika. Vi taler med Martin Lemberg-Pedersen, adjunkt ved Center for Advanced Migration Studies, som mener, at aftalen er symptomatisk for en middelhavspolitik, der i stigende grad flytter grænsekontrollen væk fra Europas grænser og for en politik, der er dybt fragmanteret.

Chelsea Manning, tidligere soldat og dømt for spionage, optræder bl.a. iført rød badedragt i den præstigefyldte september-udgave af det amerikanske modemagasin Vogue. Det har skabt stor debat på begge de politiske fløje. Vi taler med journalist Poul Høi, som har skrevet en artikel om "den blege" og "usunde" Manning.

 

Andre udsendelser