Rushys Roulette

6. september 2017

Afghanske Fawad Noori fik afslag på sin asylsag og skulle sendes ud af landet i begyndelsen af august. Men han kom ikke afsted i første omgang, fordi han gjorde så meget modstand, at kaptajnen satte ham af. Den 9. juli var det Rohulla Arabzadeh, som ligeledes undgik at blive sat på et fly, fordi der var mødt en del aktivister op i lufthavnen, som lavede larm og forhindrede det. Esben Schouboe, aktivist er med i studiet og fortæller, hvad der driver ham og de andre aktivister til at forsøge at forhindre disse udvisninger.
Eva Singer, Asylchef i Dansk flygtningehjælp fortæller om asylprocessen og hvordan man kan gøre udsendelserne mere humane.
Panelet diskuterer: - er det ok, at aktivister forsøger at stoppe en udvisning? Hvad skal myndighederne gøre med folk, der ikke vil rejse frivilligt, når de er blevet udvist? Er Flygtningehjælpens forslag værd at kæmpe for at få indført?
Flere politikere foreslår i disse dage, at muslimske friskoler skal forbydes, fordi de styrker elevernes muslimske identitet og fastholder dem i parallelsamfund. Badar Shah er tidl. elev på en sådan skole. I dag er han uddannet jurist og stiller op til kommunalvalget for Alternativet til november. Hvad er hans syn på sin skolegang og hvor den har bragt ham hen, hvilket demokratisk sindelag fik han med sig ud i verden? Hvad tænker han om forslaget om at lukke de muslimske friskoler?
Dagens panel: Safia Aoude, jurist og Abir Kalemji, læge
Dagens gæster: Esben Schouboe, aktivist, Eva Singer, Asylchef Dansk Flygtningehjælp og Badar Shah, jurist (Å)

Andre udsendelser