Datolinjen

6. september 2017

EU’s omfordeling af flygtninge ved brug af tvungne kvoter er lovlig. Det har EU-Domstolen fastslået i dag ved dom. Dermed afviser domstolen klager fra Ungarn og Slovakiet, der har forsøgt at få den omstridte ordning kendt ulovlig og annulleret. Med os i studiet har vi Sarah Vormsby, analytiker ved tænktetanken EUROPA.

Orkanen Irma, som er en af de kraftigste atlanterhavsstorme i et århundrede, er i dag gået ind over øer i det østlige Caribien. Irma blev i går opgraderet til kategori fem – den højeste kategori, der ventes vindstyrker på op til 295 km/t. Orkanen rammer senere her til aften Puerto Rico. Vi taler med Peter Funck Nielsen, der driver et importfirma på øen, hvor han har boet i 20 år.

Fra 1526 til 1858 regerede de muslimske moguler over store dele af Indien. Men ikke alle børn kommer til at lære om, hvem der byggede det berømte maosoleum, der ikke bare er det mest berømte bygningsværk i Indien, men også en del af verden ”7 nye vidundere”. Den indiske delstat Maharashtra er nemlig ved at fjerne al information om Mogulriget fra statens historiebøger. Vi taler med Karl Christian Lammers, lektor i historie ved Københavns Universitet.

Vært: Anne Sofie Allarp.

Andre udsendelser