Datolinjen

7. september 2017

Rusland blandede sig i det amerikanske præsidentvalg. Det har det amerikanske efterretningsmiljø sagt i månedsvis - og i dag siger Facebook det så også. Omkring 500 falske Facebook-konti, der efter alt at dømme blev oprettet fra Rusland, investerede under valgkampen omkring 100.000 dollar på reklamer. Formålet var tilsyneladende at skabe debat og splid i befolkningen om omstridte emner som våbenkontrol og racerelationer, oplyser Facebook selv i dag. Vi taler med Frederik Kulager, journalist på Zetland.

I omegnen af 160.000 Rohingya-muslimer har den seneste måned krydset grænsen til Bangladesh på flugt fra militæret i Myanmar og en sjældent aggressiv buddhistisk munkeorden. Bag dem bliver der lagt landminer, så flygtningene ikke kan vende tilbage, skriver Reuters. FN-kalder det etnisk udrensning. Etnisk udrensning er normalt noget, som alle partier fordømmer, når de får chancen, men ikke i sidste uge. Alternativets Ulla Sandbæk og DFs Claus Kvist Hansen var på officielt besøg i Myanmar, hvor de - sammen med politikere fra andre lande holdte et halv times møde med Myanmars leder Auang San Suu Kiy.

Ved første blik virker det tyske parlamentsvalg ligeså så spændende som en fem år gammel Opel Astra. Det kører fornuftigt, tysk økonomi er god og der er ikke rigtigt nogen, der kan forestille sig en anden kansler end Merkel efter valget. Men som man siger i Tyskland: Der Teufel Steckt im Detail. Det er ikke kansleren, der er spændende - det er dem, som hun danner regering med. Vi taler med Ulrik Bie, Cheføkonom.

Vært: Ulrik Aarhus.

Andre udsendelser