24syv Morgen

8. september 2017 - kl. Dansk Greenpeace-a

En ung dansk mand sidder i et træ i en polsk skov. Under ham står en stor gruppe polske skovbetjente i camouflagetøj, som forsøger at få ham ned fra træet. Den unge mand i træet er dansker og hedder Thomas Molnár Karlsson. Han er Greenpeace-aktivist og har i mere end en uge forsøgt at stoppe den polske regerings skovhugst fra den ikoniske BIA-LO-WIEZA skov. Skoven er Europas sidste urskov. Vi taler med ham.

 

Over 60 procent af alle bandemedlemmer, der står i politiets banderegister, fik i løbet af 2016 udbetalt kontanthjælp fra kommunen. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen udtalte i går, at han er 'forarget' over, at flertalet af bandemedlemmerne har fået udbetalt kontanthjælp, og han vil nu se på, hvordan man kan stramme op. Dansk Folkeparti er parat til at gå skridtet videre og fratage alle dem, der står i banderegisteret, kontanthjælpen. Også selv om de følger reglerne og står til rådighed for arbejdsmarkedet. Vi taler med Jane Findahl, koncernchef i beskæftigelses- og socialforvaltningen i Odense Kommune.

 

I Canada kan private organisationer og personer gå sammen og forpligte sig økonomisk på at sponsorere en flygtning. De skal betale for alt. Transport, tag over hovedet, medicin osv. Sponsoratet løber som udgangspunkt et år - herefter er flygtningefamilien på egen hånd. Bør vi åbne op for samme mulighed herhjemme og lade private hjælpe flygtninge økonomisk i Danmark? Vi taler med Michael Böss, lektor ved Aarhus Universitet med speciale i canadiske forhold.

Værter: Asger Juhl og Ida Herskind 

Andre udsendelser