24syv Morgen

11. september 2017 - kl. Unge studenter leg

I dag fortæller vi på Radio24syv, hvordan unge ufaglærte danskere, som kun har en studentereksamen, har fået lov til at udføre sundhedsfaglige indgreb på afrikanske patienter, mens de på deres sabbatår har været på et såkaldt observationsophold på et hospital i Afrika med virksomheden Try Medics. Det møder massiv kritik fra Lægeforeningen, Jordemoderforeningen og Dansk Sygeplejeråd. Vi taler med Kristine  Andersen, som har været i Afrika med Try Medics, og Dorte Steenberg, næstformand i Dansk Sygeplejeråd.

Siden folketingsvalget i 2015 har Socialdemokratiet og De Radikale bevæget sig længere og længere væk fra hinanden. Det er især på udlændingeområdet, at grøfterne mellem de to tidligere regeringspartnere er blevet dybere og dybere. Men i sidste uge meldte De Radikales Sofie Carsten Nielsen så ud, at partiet nu ville "præcisere" deres udlændingepolitik. Vi spørger hende, hvad denne præcisering rent konkret er.

En dansk færge i Sorthavet er lige nu midtpunktet i en diplomatisk krise.12 migranter har i mere end en måned været spærret inde på den danske færge, Kaunas, der sejler mellem Ukraine og Tyrkiet, fordi ingen af de to lande vil tage i mod dem. Vi har besøg af Niels Smedegaard, Adm.direktør i DFDS, der ejer færgen.

Værter: Kristoffer Eriksen og Kaare Svejstrup

Andre udsendelser