24syv Morgen

12. september 2017 - kl. Høyre vinder i No

Høyre vandt sent i går aftes det norske stortingsvalg. Dermed kan den nuværende statsminister Erna Solberg fortsætte. Der blev valgt 70 kvinder ind, og dermed passerer kvinderne for første gang 40% i det norske storting. Det er ny rekord. Vi taler med Hanne Stedje, journalist på Sogn Avis i Norge.

Mini-serien "The State" handler om terrororganisationen Islamisk Stat, og som har minipremiere imorgen i Danmark på National Geopraphic. Men knap havde serien været vist i engelsk fjernsyn, før kritikken begyndte at hagler ned over den. Og spørgsmålet er, om man overhovedet kan lave fiktionsfilm over noget så alvorligt og aktuelt? Vi spørger Nikolaj Scherfig, manuskriptforfatter.

Størstedelen af de danske folkeskolelever kan lide at gå i skole. Sådan lyder konklussionen i en ny, stor trivselsrapport. Hovedparten af eleverne synes, at det er helt ok at bruge daglidagen på skolebænken. De trives. Og de er glade for deres klassekammerater. Vi taler med Hans Henrik Knoop, lektor ved Aarhus Universitet.

 

Værter: Kristoffer Eriksen og Kaare Svejstrup

Andre udsendelser