Datolinjen

12. september 2017

Tyrkiet har købet et af verdens mest avancerede antiluftskyts systemer. Det består blandt andet af jammingbeskyttede panoramiske radarer og mobile affyringsramper med missiler, som ifølge producenten kan nedskyde femte generations stealth-kampfly - for eksempelvis vores kommende F-35'ere. Der er bare et problem - NATO-landet Tyrkiet har ikke købt systemet hos en allieret. Vi tager et kig på radarbilledet med Karsten Jakob Møller, pensioneret generalmajor og tidligere seniorforsker hos DIIS.

Normalt plejer regeringsmagten at slide på regeringspartierne, men det synes ikke at være tilfældet med det norske Fremskridtsparti. Vi taler med Tinne Hjersing Knudsen, vært på programmet '55 minutter'.

Bilproducenterne bruger oceaner af tid på at finde ud af hvad forbrugerne har lyst til at købe om et til to år. Så hvad der sker på årets bilmesse i Frankfurt i disse dage, siger en masse om, hvad der rør sig inde i os som forbrugere, hvad vi bekymre os om og drømmer om. Derfor skulle man måske tro, at årets bilmesse bugnede med grønne og klimavenlige biler, men det gør den langt fra. Vi taler med Mikkel Thomsager, chefredaktør på Bil Magasinet.

Vært: Ulrik Aarhus 

Andre udsendelser