Datolinjen

13. september 2017

Europa-Kommissionens forman, Jean-Claude Juncker, holdt i dag sin årlige tale om unionens tilstand. Det foregik foran EU-parlamentarikerne i Strasbourg. Det var særligt hvordan unionen skal organiseres, der dominerede talen. EU skal blandt andet have én enkelt chef, sagde han. Med os i studiet har vi repræsentationschef for Europa-Kommissionens repræsentation i Danmark, Stina Soewarta.  

Franskmændene gik i går på gaden for at demonstrere imod Præsident Macrons reformer af det franske arbejdsmarked. Macron har et katalog af arbejdsmarkedsreformer, som han er i gang med at indføre. Noget tyder dog på at Macrons vision om et mere fleksibelt arbejdsmarked kræver mere bearbejdning af det franske samfund end man kan opnå alene ved lov. Vi taler med Jørn Boisen, institutleder på Institut for Engelsk, Germansk og Romansk, KU.  

UNICEF estimerer, at mere end 200 millioner piger og kvinder på verdensplan har været udsat for det man kalder pigeomskæring. Ifølge Folkekirkens Nødhjælp bliver der omskåret fire piger hvert minut. Vi taler med Steen Andersen, generalsekretær i UNICEF DK.  

Vært: Anne Sofie Allarp.

Andre udsendelser