Datolinjen

25. september 2017

Merkel har været kansler siden 2005, da hun trådte til var Tony Blair i gang med sin anden embedsperiode i Storbritanien, det var to år efter invasionen af Irak. George Bush var præsident i USA. Hun er i mellemtiden blevet en af verdens mest magtfulde politikere.Men er dette hendes twilight eller skumringstid, som det blev formuleret på et internationalt medie i dag? Kan hun skabe en solidt flertal bag sig efter dette valg, og gøre arbejdet færdigt? Det spørgsmål stiller vi Lykke Friis, prorektor på KU, og Siegfrid Matlok, politisk kommentator og tidligere chefredaktør på Der Nordsleswiger.

Trods træge forhandlinger skal Brexit nok komme i 2019, lovede Theresa May under en tale i den italienske by Firenze. Talen har i de britiske medier været beskrevet som Mays forsøg på at sætte fart i brexit-forhandlingerne med konkrete udspil. Men mens Michel Barnier, EU's chefforhandler, kaldte talen konstruktiv, så efterlyste han stadig, at den blev oversat til noget konkret, der kunne sætte skred i forhandlingerne. Så hvad er meningen egentlig med at tage til Firenze og opføre hele det teater? Det taler vi med Hans Martens, seniorrådgiver i tænketanken EUROPA.

Virkeligheden overgår fiktionen for Netflix netop nu. Netflix står bag serien "Narcos", der handler om Pablo Escobar og hans karriere som narkobaron. Netop den serie er skyld i, at Netflix bliver sagsøgt for en milliard dollars af familien Escobar, der mener, at netflix spinder guld på deres navn og varemærke. Derudover har produktionen været ramt af trusler og sågar mord. Vi taler med Magnus Boding Hansen, Latinamerikakorrespondent for Weekendavisen.

Andre udsendelser