Datolinjen

5. oktober 2017

Den spanske forfatningsdomstol har suspenderet et møde i det catalanske parlament på mandag. Et møde, som det catalanske parlament har indkaldt til for efter alt at dømme at erklære Cataloniens uafhængighed. Desuden meldte flere store firmaer i dag, at de flytter deres hovedsæde fra Catalonien til det rigtige Spanien, blandt andet den spanske storbank Sabadell. Vi taler med  Martin Tønner, Berlingske korrespondent i Barcelona. 

I Folketinget blev der diskuteret burkaforbud i dag. Politikere vurdere, frygtede og forudsagde fremtiden med og uden forbud. Vi har set nærmere på reelle erfaringer med burkaforbud, i den sydligeste del af Schweiz, hvor kantonen Ticino for to år siden forbød burkaer. Vi taler med Kirsten Chvojka, som bor nord for Ticino, hvor hun er med til at drive Den Danske Dameklub. 

Indie-rock gruppen Mashrou'Leila fra Libanon gav koncert i Cairo d. 22. september. Her blev seks mænd anholdt for at holde regnbueflag over hovedet – et flag som verden over er kendt som det homoseksuelle og transkønnedes flag. Mændene tvinges til at få undersøgt endetarmen. En af mændene skal nu seks år i fængsel. Vi taler med Helle Jacobsen, programleder i Amnesty. 

Vært: Ulrik Aarhus

Andre udsendelser