24syv Morgen

9. oktober 2017 - kl. Rumæniens ambassa

Danmark løslader europæisk eftersøgte rumænere, fordi vi ikke kan sende dem tilbage til Rumænien på grund af dårlige fængselsforhold. Det skriver Berlingske. Tidligere i år afsagde Højesteret en principiel dom, som slog fast, at Danmark ikke kunne udlevere tre dømte kriminelle rumænere til afsoning i Rumænien. De fængselsforhold, som de skulle leve under i det rumænske fængsel, var for dårlige. Helt konkret ville hver enkelt indsat få under tre kvadratmeter personlig plads, og det var ifølge Højesteret i strid med menneskerettighederne. Vi taler med Rumæniens ambassadør i Danmark, Alexandru Gradinar.

Efter to års kamp mellem Region Syddanmark og den daværende regionsrådsformand Carl Holst fra Venstre, ser hele sagen nu ud til at få sin afslutning. En hemmelig rapport fra advokatfirmaet Halling-Overgaard anbefaler nemlig ifølge Radio24syvs oplysninger, at Region Syddanmark ikke rejser en erstatningssag mod Carl Holst. Vi taler med Poul-Erik Svendsen fra Socialdemokratiet.

Peter Brüchmann, chefredaktør på fodbold-sitet Mediano mener, at det er hul i hovedet, at kvinder og mænd skal have det samme i bonus på landsholdet - hør hvorfor.

Værter: Kristoffer Eriksen og Kaare Svejstrup

Andre udsendelser