24syv Morgen

11. oktober 2017 - kl. Udvisning af krimi

De danske domstole overfortolker menneskerettighederne og kunne sagtens udvise langt flere kriminelle udlændinge. Sådan lyder en analyse fra Institut for Menneskerettigheder, der har gennegået 400 afgørelser fra Menneskerettighedsdomstolen, Højesteret, Østre og Vestre Landsret. Michael Sjöberg, Formand for Dommerforeningen, gør os klogere på menneskerettigheder og muligheden for at udvise kriminelle udlændinge.

Her til morgen har den spanske regering hasteindkaldt til et møde om Cataloniens løsrivelse fra resten af Spanien. Det sker, efter at Cataloniens præsident, Carles Puigdemont, slog fast i en tale i parmanentet i Barcelona, at Catalonien skal være selvstændigt. Talen kommer ovenpå en folkeafstemning d. 1. oktober, hvor et flertal af de afgivne stemmer sagde ja til selvstændighed, dog med en lav valgdeltagelse. Berlingskes korrespondent i Spanien, Martin Tønner, kaster lys over situationen i Spanien.

Styrelsen for Patientsikkerhed meldte i går to læger til politiet for at have svigtet i behandlingen af en ung mand, der døde af meningitis. Ifølge DR er den ene af lægerne sigtet for at have "gjort sig skyldig i grovere eller gentagen forsømmelse eller skødesløshed i udøvelsen af sin virksomhed." Den anden er sigtet for ikke at have indberettet et dødsfald til Styrelsen for Patientsikkerhed. Sagen handler om 16-årige Mathias, der døde i januar 2016 efter at være blevet smittet med meningitis. Vi taler med Mathias' far, Niels Boye Lund.

Et skænderi der tager overhånd, en udfyldt blanket på internettet og en underskrift med NEM ID. Et par uger senere er ansøgningen godkendt, og du og din ægtefælle er ikke længere gift til døden jer skiller. Mere kræver det ikke at blive skilt. Spørgsmålet er, om 6 måneders tænkepause ville have ændret ønsket om skilsmisse. I dag er det omkring 75 % af skilsmisserne der foregår som direkte skilsmisser. Dansk Folkepartis socialordfører, Karin Nødgaard, er kritisk og vil have separationsperioden genindført.

Værter: Kristoffer Eriksen og Kaare Svejstrup

Andre udsendelser