24syv Morgen

12. oktober 2017 - kl. Thomas Ploug, Mikk

I fremtiden vil dine gener afgøre, hvilken behandling du får i sundhedssystemet. Det kaldes "personlig medicin". Ideen er, at din individuelle genetiske profil - det man kalder genomet -  bliver kortlagt og at lægerne kan se, hvilke sygdomme du er i risiko for at komme til at døje med i løbet af dit liv. Regeringen har afsat 100 millioner kroner til området i finansloven for 2017. Vi har direktøren Det Nationale Genom Center, Mikkel Schierup, professor i bioinformatik, og professor i anvendt etik, Thomas Ploug, i studiet. 

"Fup, svindel og løgn. Hold da op!? Jeg har været med i mange dårlige tv-programmer, men Kanal 4’s 'Nærkontakt' må nu alligevel være det suverænt dårligste. Det er klippet sønder og sammen og de clairvoyantes vildskud (som var utallige!) er klippet fuldstændig væk." Sådan skrev TV-vært, Sebastian Klein, på Facebook efter at have set Kanal 4s program "Nærkontakt." Vi interviewer ham om sagen.

Kanal 4's program 'Nærkontakt' har også fået kritik af tidl. MF'er Özlem Cekic, der har deltaget i programmet. Vi hører, hvad hun har at sige. 

Værter: Kristoffer Eriksen & Kaare Svejstrup

Andre udsendelser