Datolinjen

12. oktober 2017

Delegationsledere fra de palæstinensiske grupper Fatah og Hamas har underskrevet i dag, torsdag, en forsoningsaftale i Egyptens hovedstad i Kairo. Det sker efter ti år, hvor grupperne ikke har kunnet finde ud af at samarbejde Vi taler med Jakob Egholm Feldt, Lektor i Historie, RUC.

Der er præsidentvalg i Kirgistan på søndag - og hvis nogen nu tænker valg og valg, er måske lige og stramme den om den tidligere sovjetrepublik mellem Uzbekistan, Kazakstahn og Tadsjikistan - så er der et vigtigt men. Af alle stan-landende, så var Kirgistan dem, der som har haft færrest autoritære træk - flest demokratiske. Vi taler med Kristoffer Dahl Sørensen, presseansvarlig i SILBA, som er en demokratifremmende ungdoms-NGO.

Englands mest eftersøgte terrorist - Den Hvide Enke,  er angiveligt blevet dræbt under et amerikansk droneangreb i Syrien i Juni. Hun var englands mest eftersøgte kvindelig terrorist. Vi taler med Karen Vestergaard Jensen som har skrevet speciale om kvinder, der drager i hellig krig for ISIS.

Vært: Ulrik Aarhus

Andre udsendelser