Rushys Roulette

18. oktober 2017

Andreas Kamm, generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp påpeger at vi er i gang med at gå på kompromis med de danske værdier: ”Lighed for loven med mindre man er flygtning”.
Han er bekymret for vores fortolkning af retssikkerheden og den måde vi forholder os til fremmede i Danmark. Andreas Kamm er med os og uddyber. Deler den panelet den bekymring for danske værdier? Har det ikke altid været sådan at der gælder nogle regler for egne borgere og nogle andre regler for folk, som kommer til et andet land?
Friskoler og privatskoler kan være en stor hjælp til at integrere nytilkomne flygtningebørn, mener Undervisningsminister Merete Riisager. Men det synspunkt får ikke meget opbakning hos hverken DF og S. Her frygter man, at det vil have den modsatte effekt. Alex Ahrendtsen, skoleordfører for DF, mener, at det forslag ligefrem “skriger til himlen”. Peter Bendix Pedersen, formand for Dansk Friskoleforening, mener ikke det er noget problem og spørger: Hvorfor skulle friskoler og privatskoler ikke være i stand til at løse den opgave?
Panelet diskuterer: Har Alex Ahrendtsen ret i sin kritisk, for de muslimske friskoler har jo givet os grund til at være på vagt?
Dagens panel: Siddik Lausten, gymnasielærer og klummeskribent

Andre udsendelser