Datolinjen

24. oktober 2017

Kinas leder, Xi Jinping er nu blevet mere end partiformand og præsident for 1,4 mia mennesker. Kommunistpartiet skrev i dag Xi Jinping ind i landets forfatning. Her der der kun nævnt ganske få politikere med navn, f.eks. formand Mao, som først blev indskrevet efter sin død. Vi taler med Lene Winther, Kina-ekspert og vært på programmet Kina-snak her på kanalen.

En ny rapport fra den amerikanske tænketank The Soufan Center viser, at man har registreret, at omkring 1.200 IS-krigere er vendt hjem til EU-lande efter at have været i Syrien eller Irak. 67 IS-krigere er kommet tilbage til Danmark. Vi taler med Deniz Serinci, journalist og forfatter som har talt med de danske krigere på mange sider af krigen i Irak og Syrien.

To rige italienske regioner stemte i weekenden for mere selvstyre. Det sker i kølvandet på situationen i Spanien, hvor den rige region Catalonien, ønsker helt at løsrive sig fra momderlandet. Vi taler med Cecilie Fecilia Stokholm banke, Seniorforsker på Dansk Institut for Internationale Studiet.

Vært: Ulrik Aarhus.

Andre udsendelser