Datolinjen

26. oktober 2017

Præsident Donald Trump, som gennem flere måneder lovet at gribe ind over for narkotikamisbrug, fremsatte torsdag en erklæring om en ekstraordinær kriseindsats i sundhedssektoren på grund af mange dødsfald i forbindelse med overdoser af narkotika og opioider. 64.000 amerikanere mistede i 2016 livet som følge af en overdosis. Vi ser nærmere på sagen sammen med Søren Dal Rasmussen, USA-analytiker hos Kongressen.com.

En kvinde, der har gået 750 kilometer for at overvære begravelsesritualerne for Thailands afdøde kong Bhumibol, er en ud af mange, der har vist religiøs hengivenhed til kongen. Kongen blev idoliseret som ingen anden moderne monark, og et års landesorg synes ikke have mindsket det. Vi taler med Mikkel Tofte Jørgensen, Thailand-ekspert, og Stefan Holmager der er bosat i Thailand.

Minds tre mennesker blev dræbt ved sammenstød og vold under Kenyas omstridte præsidentvalg torsdag. Flere steder måtte valget udskydes på grund af manglende sikkerhed. Oppositionen fremstår i dag til dels som en "modstandsbevægelse", og regeringen anslår en stadig hårdere kurs, hvilket får mange til at frygte for eskalerende politisk vold. Vi taler med Kirstine Chege, forfatter og politisk analytiker med base i Nairobi.

Andre udsendelser