Cordua & Steno

2. november 2017

Den saudiske kronprins og forsvarsminister Mohammed bin Salman siger i et interview, at han vil gøre op med den ultrakonservative udgave af Islam og introducere en mere moderat udgave, som ifølge ham historisk ligger Saudi-Arabien nærmere. De seneste 30 år har ikke været normale. Samtidig har styret bekendtgjort, at kvinder fra næste år får adgang til sportskampe på stadions. Er et tøbrud i retning af et mere åbent samfund virkelig på vej eller er det bare snak? Vi spørger i 2. time professor Jakob Skovgaard-Petersen fra Institut for tværkulturelle og regionale studier ved Københavns Universitet.

Den spanske regering har brugt en paragraf i forfatningen, der opløser det regionale selvstyre i Catalonien, der forleden efter en afstemning i parlamentet blev erklæret uafhængigt af den catalanske præsident, der siden har forladt landet og opholder sig i Belgien. Hvad sker der nu med de såkaldte oprørere blandt de folkevalgte. Bliver de nu retsforfulgt? Tilhængere af Cataloniens forbliven i Spanien demonstrerede i stort tal forleden i Barcelona samtidig viser en måling et pludselig ja til uafhængighed blandt de catalanske vælgere. Vi får en analyse af cand. mag. Carsten Humlebæk, der er lektor i spanske samfundsforhold ved CBS.

Ingolf Gabold var i mange år dramachef i DR og manden, der tog beslutningen om den store, men heftigt kritiserede satsning TV-serien om Danmarks forsmædelige nederlag "1864". I en ny biografi af Kristoffer Zøllner kommer Gabold blandt andet omkring sine opsigtsvækkende udtalelser om, at TV-serien var et opgør med Dansk Folkeparti. Gabold er gæst i studiet.

Andre udsendelser