Datolinjen

6. november 2017

Nu skal vi til det igen.  Der er nemlig sket et nyt kæmpe læk af informationer om store, rige multinationale firmaer og enkeltpersoner, der snyder i skat og rykker penge rundt i skattely på diverse caribiske øer. Godt 13 millioner papirer med økonomiske hemmeligheder er lækket fra advokatfirmaet Appleby, der har hovedkvarter i Bermuda, et læk der har fået navnet - Paradise Papers -paradispapirerne. Vi taler med Lars Koch Vicegeneral hos Oxfam-Ibis & Jacob Klok, Selvstændig EU Policy og kommunikationsrådgiver og fortid som rådgiver for DF i EP & Jeppe Kofod, Medlem af Europa-Parlamentet, S, ordfører for en del af den kulegravning, der i øjeblikket er i gang i EU-Parlamentets Særlige Skattesnydsudvalg.

Vi skal til Sydafrika. Til Blomefontein, hvor der i dag faldt dom i sagen med danske Peter Frederiksen, bedre kendt som klitorissamleren. Danske Peter Frederiksen blev i dag kendt skyldig i 36 ud af 38 anklagepunkter ved retten i Blomefontein i Sydafrika. De to alvorligste anklagepunkter er voldtægt af en mindreårige pige og medvirkende til mordet på sin egen kone. Herudover blev han kendt skyldig i produktion og distribution af børneporno, ulovlig våbenhandel, true et vidne og svindel. Peter Frederiksen har under hele retssagen nægtede sig skyldig i alle anklagepunkter. Vi taler med Sara Husted Meyer, Journalist her på kanalen.

Myndigheder i Saudi-Arabien anholdt ï lørdags 11 prinser og 38 tidligere ministre, højtrangerende embedsmænd og forretningsmænd i en tilsyneladende stor udrensningsaktion. Anholdelserne skete, blot timer efter at kronprins Mohammed bin Salman, havde godkendt en ny antikorruptionskommission i Saudi-Arabien. Siden 32-årige Mohammed bin Salman i juli blev udpeget til kronprins - det næsthøjeste embede i landet - har han banet vej for flere reformer. Men spørgsmålet er om dette er reform eller magt? Vi taler med  Fannie Agerschou om. Hun er cand mag i mellemøststudier på Københavns Universitet. med speciale i Saudiarabien.

Vært: Anne Sofie Allarp.

Andre udsendelser