24syv Morgen

8. november 2017 - kl. Højesteret blåst

Det strider ikke imod menneskerettighederne, at flygtnigne med såkaldt midlertidig beskyttelsesstatus først kan få familiesammenføring med børn eller en ægtefælle efter tre års ophold i Danmark. Det slog Højesteret fast i mandags, efter Østre Landsret var kommet frem til samme resultat i maj. Dengang mente Institut for Menneskerettigheder, at det "med meget sikkert grundlag" stred imod Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Vi taler med Jonas Christoffersen, direktør for Institut for Menneskerettigheder.

Venstres spidskandidat til kommunalvalget i Københavns Kommune, Cecilia Lonning Skovgaard, svarede mandag aften det samme fem gange, da Radio24syvs politiske redaktør Brian Weichardt, spurgte til, at hun gratis havde lånt en festsal på Københavns Rådhus til sin private bryllupsreception i 2012. Radio24syvs Asger Juhl har talt med en række medlemmer af Venstre, der gentager Lonning Skovgaards svar.

Nannas lungefunktion er meget svag og dét, hun allerhelst vil nu, er at dø. Men det må hun ikke. Radio24syvs Kaare Svejstrup har interviewet Nanna. <

Jakob Søgaard Clausen, der stiller op for Dansk Folkeparti i Aarhus, er en af de mange politikere, der har brugt lange aftener på at hænge valgplakater op for derpå at kunne konstatere, at plakaterne er blevet vandaliseret eller revet ned igen. Han anslår, at det drejer sig omkring halvdelen af sine valgplakater. Vi taler med Nye Borgerliges, Holger Gorm Petersen, 2. viceborgmester i Vejle, hvis valgplakater også er blevet vandaliseret. 

Værter: Kristoffer Eriksen & Kaare Svejstrup

Andre udsendelser