Datolinjen

9. november 2017

Trumps 12 dages Asien-tur har bragt ham til Kina. Under den amerikanske valgkamp var Kina et fjendebillede for Trump. Kina, som havde stjålet en stor del amerikanske arbejdspladser og som blev beskyldt for kursmanipulation. I dag fik piben en anden lyd, da Trump roste Xi Jinping.  Vi taler med Philip Christian Ulrich, udenrigsredaktør hos Kongressen.com.

Det har været en begivenhedsrig uge i Mellemøsten. Efter en måned, hvor Saudiarabien har lovet kvinder kørekort og adgang til sportsbegivenheder, så flygtede Libanons Premiereminister til Saudi-Arabien. Den saudiarabiske prins, Mansour bin Muqrin omkom i et helikopterstyrt. Hutuerne i Yemen sendte et baltisk missil ind over Saudi-Arabiens hovestad Riyadh. Myndighederne i Saudi-Arabien har 11 prinser og en række regeringsfolk anholdt og senest har Saudi-Arabien bedt alle sine borgere i Libanon om at forlade landet. Vi taler med Ali Alfoneh, forsker tænketanken Atlantic Council. 

Fra i dag skal alle amerikanere styre udenom en række cubanske hoteller, butikker og rejsefirmaer. Meldingen tilbageruller en del af Obama-administrationens tøbrud fra sommeren 2015. Under sin valgkamp lovede Trump at stramme politikken over for Cuba, efter at de to lande genetablerede diplomatiet. Vi taler med Carlos Salas Lind, lektor i amerikansk politik ved CBS. 

Vært: Ulrik Aarhus.

Andre udsendelser