Datolinjen

13. november 2017

"Et historisk øjeblik for europæisk forsvar". Det kaldte EU's udenrigschef, Federica Mogherini, det, da det i dag blev offentliggjort at 23 EU-lande nu går sammen om udviklingen af et fælleseuropæisk forsvar. Og det er faktisk en stor ting og en game-changer, fortæller Christine Nissen, Ekspert i Eu-forsvar på DIIS:

Folk var på gaden i Hollywood i dag. Reaktionerne på Filmproducenten Harvey Weinsteins serie-ugerninger fra vokset fra et Hashtag på de sociale medier til global bevægelse med bannere og demonstrationer. Optoget skete samme dag, som facebook fjernede Kevin Spacey fra Netflix-coveret til House og Cards-serien, som har spacey i den absolutte hovedrolle. Peter Aalbæk spørger Er der dele af MeToo-bevægelsen, som lugter af 50'ernes kommunistforfølgelser.? Vi spørger Mette Nøhr Claushus, ekstern lektor i Amerikansk Politik.

Orbital ATK's Antares-raket blev sendt op i går, søndag, Ombord på raketten var en lille satellit, der kan komme til at gøre en stor forskel for den måde menneskets fremtid i rummet kommer til at se ud. Satelliten hedder Asgardia-1 og tilhører den selvudnævnte uafhængige nation, Asgardia. Asgardia er en rumnation, der tæller over 100.000 borgere og som ikke har noget fysisk land tilknyttet - kun rummet. Vi har besøg af Christian Ohlendorff Knudsen, der er Asgardianer og Mars One-kandidat.

Vært: Ulrik Aarhus.

Andre udsendelser