Datolinjen

14. november 2017

Denne udgave Datolinjen starter i Zimbabwe, hvor der er optræk til noget, der ligner et militærkup. Konflikten bunder i en uenighed om, hvem der skal overtage efter præsident Mugabe, som med 93 år er klar til at lade sig pensionere. Hærchefen, general Constantino Chiwenga, sagde, at han var klar til at "træde til" og omstyrte regeringen, som til gengæld kaldte ham for en forræder.

Det handler selvfølgelig om magt - og så handler det om alder og Zimbabwes generationer. Vi taler Holger Bernt Hansen, professor emeritus ved Afrikastudier på Københavns Universitet.

Da Islamisk stats højborg, Raqqa, i sidste måned blev indtaget af kurdiske af Syriske styrker, så faldt byen ikke som først beskrevet. Hvor nogle IS-krigere overgav sig, nogle få flygtede og resten kæmpede til sidste mand. De koalitions-støttede styrker lavede en beskidt aftale med resterne af kalifatet, skrev BBC i går. Stationen har dokumenteret, hvordan buschauffører, med kurdernes, den syriske regeringshærs og koalitionens velsignelse, fragtede flere hundrede ISIS-krigere og deres familier ud af byen - en del af dem fra Europa. Vi ser nærmere på sagen sammen med David Vestenskov, konsulent ved Forsvarsakademiet.

Trumps søn, Trump Junior, havde en skriftlig dialog med folkene bag WikiLeaks. Det skrev mediet The Atlantic i går. Det var selvsamme Wikileaks, der offentliggjorde stjålne e-mails fra Demokraterne - et hack, som Rusland menes at stå bag. Historien er endnu en brik i puslespillet om Moskvas indblanding i det amerikanske præsidentvalg, men også et billede på, hvad WikiLeaks er blevet til. Vi taler med Anders Kjærulff, vært på Radio24syv programmet "Aflyttet".

Andre udsendelser